dinsdag 11 november 2014

Pannekoeken met groene asperges


Soms wil je gewoon lekker makkelijk eten. Of voor elk wat wils. Ik vond dit receptje ineen Daphne`s Diary en het was erg lekker!
Deze pannekoeken met kip en groene asperges lust iedereen en het is snel klaar. De kip en champignons worden samen met de kip en ui roergebaken en in het midden van een pannekoek gelegd. Daar overheen  een sausje van boter, bloem, melk en kaas.
20 tot 25 minuten in een oven van 180 graden en klaar!

Smakelijk!


maandag 10 november 2014

Trifle, lekker nagerecht


Mijn moeder heeft nog een origineel Engels recept. Kan wel zijn dat ik het in de la heb liggen inmiddels, bij de andere `nogte illustreren recepten`.  Dit recept kwam ik tegen in een Daphne`s Diary en vond ik zo leuk omdat het is geserveerd in een groot glas. Een hoge smalle weckpot is ook geschikt. Het staat gewoon leuk. Trifle is een Engels nagerecht en traditioneel is de onderste laag cake en wordt die besprenkelt met sherry. Dus als er geen kleine kindjes mee eten... :-)
De letterlijke vertaling van Triffle is kleinigheid of niemendalletje. Maar wel een heel lekker kleinigheidje. Een Trifle is een gestapeld nagerecht met cake, jam, fruit, chocoladesaus en slagroom.

Smakelijk!