zaterdag 31 januari 2015

Lasagne



Waarom eten wij eigenlijk aubergine. Als je het rauw eet is er helemaal geen smaak aan en als je het kookt wordt het snot. Als het te lang in je roerbakpan zit trouwens ook. En toch is het een heel veelzijdige vrucht groente. Je kan aubergine 
  • roerbakken met ui, tomaat, paprika en Italiaanse kruiden 
  • plakken aubergine stoven in droge witte wijn met knoflook, tijm en peterselie 
  • plakken door beignetbeslag halen en frituren 
  • vullen met gehakt of rijst en gaarstoven in tomatensaus 
  • in de lengte in plakken snijden, met (olijf)olie bestrijken en onder de grill roosteren.
  • bron groentenenfruit.nl
  • En natuurlijk is het een ideale lasagne groente, dus ik heb hem ook gebruikt. 

Smakelijk!

Snijd 250 gram kastanje champignons, 200 gram prei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 aubergine en een 1/2 (punt)paprika in stukjes en roerbak snel. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en meng met ongeveer 750 cc water of melk. Maak om en om laagjes met de saus en ongeveer 6 bladen lasagne en dek af met een laag saus, plakjes mozzarella en geraspte kaas. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Ook lekker met béchamelsaus.