dinsdag 30 december 2014

Mmmm.... . Lamsbout!


De eerste keer dat ik lam at,was tijdens mijn eerste vakantie met mijn man op zijn geboorte eiland Texel. Gelukkig vroegen we hoe het vlees te bereiden anders was het zeker tot schoenleer geworden in onze onwetendheid. Of het alleen het vlees was of ook de vlinders in mijn buik weet ik niet maar wat was het heerlijk eten!
Bij het wok restaurant kom je vaak de kleine lamsboutjes tegen. Heerlijk! Beetje zout, knoflook en een scheutje ketjap....niks meer aan doen en op de grill plaat. Laatst zag ik ineens `lamsbout zonder been` bij de supermarkt en nam het mee.
Ik heb op internet diverse recepten gevonden en daar wat mee gehusseld. Ik vond het resultaat wel heel erg lekker hoor! En niet heel ingewikkeld. 5 eetlepels olie met fijn gesneden rozemarijn, twee geperste teentjes knoflook, twee theelepels honing en wat peper en zout maakt de marinade.daar smeer je het vlees een dag vooraf mee in. De andere dag de oven  voorverwarmen op 225 graden en de lamsbout braden in ongeveer 45 min tot medium rosé.

Smakelijk!

Geen lekkerdere frietjes dan...


Zelfgemaakte frietjes!
Lekker makkelijk ook. Aardappeltje wassen, niet schillen, in frietjesvorm snijden en bakken maar! Niet schillen dus, want onder de schil zitten de meeste vitamientjes. En dat schilletje wordt  zo lekker knapperig. Eerst voorbakken in heet vet voor ongeveer 5 minuten. Dan laten afkoelen terwijl het vet weer heet wordt, en afbakken in ongeveer 3 minuten.
Lekker met een flinke salade, een kroketje, gehakt balletje, mayonaise, appelmoes......

Smakelijk!