zaterdag 17 januari 2015

Kip met mascarpone


In de loop der tijd verzamelt een mens aardig wat kruiden in het keukenkastje. Want soms staat het in een recept en koop je een heel potje, of je wilt een keer zelf kruidenboter maken en dan blijft de rest van zo`n potje weer staan. In het Silvo kruiden rek zag ik een tijdje geleden een verpakking met 6 verschillende kruiden in kleine hoeveelheid en op de achterkant een recept er mee. Ik kocht het,deed het in mijn kruiden mandje en vergat het ;-)
Tot gisteravond. Mijn zoon en zijn vriend kwamen eten en dat leek me een leuke gelegenheid het eens uit te proberen. het was erg lekker, alleen de braadtijd was wat kort dus die moet u wat verlengen.

Smakelijk!

Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie met een eetlepel paprika poeder, peper en zout en een klein gesneden teentje knoflook. Snijd 4 kippenfilets tot de helft in en wrijf ze in met de marinade. Laat minstens 2 uur intrekken. Zet de oven op 180 graden. Snij de 2 tomaten, 1 ui en een bakje champignons klein. Meng 4 eetlepels mascarpone, met 3 eetlepels olijfolie.Voeg 1 eetlepel oregano, peper en zout toe. Verdeel dit in de 4 filets. Leg om elke filet een plak ham en leg ze in een ruime ovenschaal.Meng de gesneden groente met 4 eetlepels mascarpone en 4 eetlepels olie. Voeg een fijn gesneden teentje knoflook toe, een paar druppels citroensap en van salie, rozemarijn en tijm elk 1 eetlepel.Meng dit met de groente en verdeel het geheel over het vlees.
Bak in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten. (aangepast)