zondag 15 maart 2015

Forel met bospaddestoelen


Eigenlijk ben ik niet zo`n viseter. En eigenlijk komt dat vooral doordat ik gebakken school echt niks vind en dat komt dan weer vooral doordat er graten inzitten. Natuurlijk is schol niet de enige vissoort,en helaas ook niet de enige vissoort waar graten in zitten. Dus als ik vis eet, dan staat dan ongeveer gelijk aan het minutieus ontleden van wat er op mijn bord ligt ;-) Vis is wel heel gezond natuurlijk. Hoe vetter de vis, hoe gezonder die is. Vooropgesteld dat het vet van de vis is en niet van de frituur waar die in gebakken is. Nadat ik een paar keer lekkere visjes heb gegeten bij een wok restaurant ben ik ook thuis wat meer gaan kokkerellen met vis. Zalm is lekker uit de oven of op heel hoog vuur met wat olie en knoflook gebakken. En heb ik een lekkere roerbak maaltijd gemaakt met grote garnalen. Heerlijk! Dit recept met forel komt uit het magazine van de Belgische Delhaize.

Smakelijk!

Spoel 800 gr forel schoon en dep ze droog. Hak 3 takjes dragon, 3 peterselie en 3 kervel fijn en meng di met 80 gr boter, peper en zout. Smeer daar de forellen mee in en leg ze op een met olie ingevette ovenschaal. Bak de forellen in 15 min gaar in een voorverwarmde oven op 190 graden. Bak kort en in heet vuur 5 in stukjes gesneden lente uitjes en 400 gram schoongemaakte bospaddestoelen. Kruid met peper en zout.  Serveer samen met gekookte aardappelen en wat boter.