vrijdag 17 april 2015

Quinosalade met avocado en garnalen



Het ziet er heel mooi uit, zo`n bord met allemaal verschillende groentjes. Deze salade is een lekkere frisse zomerse salade en de ansjovis geeft het een pittige `bite`.  Natuurlijk houd niet iedereen van vis, wat in deze quinoa salade wel rijkelijk vertegenwoordigd is. Met gebakken spekjes is het ook heel lekker! 

Smakelijk!

Breng 150 gram quinoa in 300 ml water met een groentebouillon tablet aan de kook en laat het op laag vuur 15 min. afgedekt koken.
Snijd een halve krop ijsberg sla klein, en een komkommer in plakjes.kook 250 gram erwtjes kort en laat ze afkoelen.  Meng dit alles door de quinoa. Snijd de bieslook fijn en de helft van de basilicum grof. Snijd 4 ansjovisfilets fijn en meng dit met het sap van 1 een halve citroen, 4 eetl. mayonaise en de gesneden kruiden. breng op smaak met peper en zout.
Halveer de avocado in de lengte en haal de pit er uit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd die in repen. Verdeel de salade over de borden en verdeel de avocado, garnalen en dressing er over en garneer met de laatste basilicum.