zondag 24 augustus 2014

Zondagbrunch


Ik ben dol op eitjes. En helemaal verse. Tot voor kort had ik elke week verse eitjes in de verse groenten box. En mijn buren hebben hele leuke kippen, een stuk of wat, en die leggen elke dag een eitje en zelf houden ze niet van eitjes..... Buurvrouw wel hoor! Dus regelmatig krijg ik een zak met eieren en zo nu en dan maak ik er wat lekkers mee voor hun. En bij zo`n zondagse brunch is een gekookt eitje natuurlijk onmisbaar. Op geroosterd boterhammetje, glaasje sap er bij, kopje koffie.
Ik weet niet hoe jullie lezers een ei koken maar mijn zoon doet dat als volgt:
Kook met de waterkoker het water. Doe de eieren in een pannetje en overgiet ze met het kokende water en zet het op het vuur voor 6 minuten. Dan afgieten en laten schikken met koud water.
Het perfecte ei!

Smakelijk!

Click on translate in the roll menu on the homapage for English


Macaroni ovenschotel met spinazi



`Ovenmacaroni` Dat vind ik altijd klinken als een maaltijd waar je niet zo veel aan hoeft te doen. Ingrediënten in een schaal mikken, oven aan en na 45 minuten kan je eten....zoiets. Aan deze ovenschotel zit wel iets meer werk maar het heeft toch iets makkelijks over zich. lekker opscheppen uit die ene schaal en lui opgekruld op de bank met een vork naar binnen schuiven. We zijn entre nous en het is weekeinde. Dan mag het!

Smakelijk!
(Klik op de foto voor een vergroting)

Roerbakken: 250 gram spekjes, een grote ui, 2 teentjes knoflook. Op het laatste moment ongeveer 10 Roma tomaatjes en de inhoud van een zak verse spinazie toevoegen. Zodra de spinazie is geslonken een klein potje tomaten puree toevoegen, peper en zout en wat Italiaanse kruiden en water tot het een saus vormt.
Doe in een ovenschaal de half gaar gekookte macaroni en de saus en strooi er kaas over.
Garen op 200 graden in ongeveer 20 minuten.