zondag 24 januari 2016

Broodje pittige kip

Ik wist gisteren  echt niets lekkers te verzinnen om te eten. De hele dag was al niet erg geslaagd. Niks lukte, geen inspiratie, er kwam niks uit mijn handen. Terwijl ik toch honderd-en-één dingen wist om te gaan doen...het kwam er niet van.
Begin middag was de nieuwe wasmachine gebracht. En hoewel er een half uur voor levering gebeld zou worden liep ik toch een beetje te wachten en min of meer niks te doen .
Na levering (vreselijk aardige gast die heel erg z'n best deed voor een 2dehands apparaat) deed ik ook niet veel meer dus ik dacht iets lekkerste gaan maken.
Ineens dacht ik aan een recept wat  mijn vriendin eens voor me opgeschreven had. Waar had ik dat ook weer gelaten.....
Inderdaad......geheel in stijl van de dag kan ik het nergens meer vinden..... Maar langleve Google en ziehier een verschrikkelijk lekker recept van broodje pittige kop.
Het is allemaal weer goed  gekomen.

Smakelijk!

Bak 2 uien, 2 knoflookteentjes en 2 dubbele kipfilet (allen klein gesneden ) tot het vlees goudbruin is. Voeg 2 eetl. tomatenpuree, 2 theel.sambal manis toe en bak kort mee. Roer dan 1 eetl. Citroen , 2 theel.bruine suiker en 2 eetl. ketjap toe en laat al roerend even mee sudderen.
Serveer in warme pita broodjes met fijn gesneden ijsbergsla.