zaterdag 14 maart 2015

Witlof met basilicum en sinaasappel



Mijn ouders wonen in België. Sinds kort is daar ook de AH actief en al een tijdje kon men ook terecht bij de Aldi. Maar een echte Belgische supermarkt is Delhaize. Het was een tijdje even niet zo veilig om daar boodschappen te doen. Een of andere rare kwibus was met zuur aan het strooien waardoor er behoorlijke veiligheid maatregelen zijn genomen. Gelukkig is dat weer achter de rug. Net als de verschillende supermarkten hier heeft ook deze Belgische een magazine met de lekkerste gerechten er in afgebeeld en recepten beschreven. Daar krijg je altijd zo`n trek van! Dit recept van witlof met basilicum en sinaasappel stond daarin. Het lijkt me erg lekker. Ton nu toe kwam ik niet veel verder dan gesneden en gekookte witlof aangemaakt of witlof met ham en kaas uit de oven. Erg lekker, daar niet van. Maar een keer iets anders is altijd leuk!

Smakelijk!

Maak twaalf stronkjes witlof schoon en doe ze in een pan met gesmolten boter. Rasp de schil van twee sinaasappels en voeg dat bij de witlof. Laat 20 minuten stoven. Pers de sinaasappelen uit en voeg het sap bij de witlof. Voeg ook +- 12 basilicum blaadjes toe en als het gerecht bijna klaar is een eetlepel bruine suiker. Laat na 20 minuten de stronkjes goed uitlekken, kook het vocht nog even goed door en giet dat over de witlof.