maandag 22 december 2014

Kerstmenu

Het kan zomaar zijn toch, dat je op het laatste moment nog niet weet wat er eerste kerstdag op tafel komt? Er is ook zoveel keus....wat je allemaal niet eten `moet` met die feestdagen. Gezellig is het wel natuurlijk, met een groepje vrienden of familie aan tafel met diverse lekkernijen.
Voor wie het niet verzinnen kan hier nog wat ideeën.





Meng 2 eetl.olijfolie met 1 eetl citroensap en 1 eetl. honing tot een dressing.  Rooster 50 gram hazelnoten. Meng 150 gram rucola met 1 appel in partjes, 200 gram uitgebakken spekjes, en stukjes brie.Besprenkel met de dressing.


Laat 9 blaadjes bladerdeeg ontdooien en leg ze in een vierkant. Kleef de randjes aan elkaar. Bestrooi met 1 eetlepel paneermeel.
Roerbak kort een klein gesneden winterwortel met een ui en een teentje knoflook. Bak 250 gr champignons kort mee Neem het mengsel uit de pan en laat uit lekken. Meng 500 gr gehakt met 1 theelepel rozemarijn en wat zout en 2 eetlepels paneer meel. Meng gehakt met groente mengsel en verpak met het bladerdeeg.
Braad 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Knolselderij puree: 1 knolselderij schoon en in stukjes koken samen met 500 gram aardappelen schoon en in stukjes. Als beide gaar zijn pureren met een klontje boter, zout en peper toevoegen.


Makkelijk, snel en erg lekker: Eton Mess
Klop 500 ml slagroom stijf met een zakje vanille suiker. Brokkel 200 gram meringue schuim en spatel door de slagroom. Pureer de helft van 300 gram bessen en spatel dat luchtig er door. Schep om en om bessen en mengsel in glaasjes.

Hele fijne kerstdagen enne...

Smakelijk!