donderdag 7 januari 2016

Pittige andijvie stamppot

Zo na al die liflafjes die we eten tijdens de feestdagen is een gewone stamppot erg lekker. Andijviestamp werd het. Meestal stamp ik de andijvie rauw door de aardappelen maar op internet vond ik een lekkere variatie: pittige stamp
Zoveel werk is het niet en het was erg lekker !

En zo maak je het:

Maak een puree van ongeveer 10 aardappelen met een klontje boter, peper en zout en een beetje nootmuskaat

Snij een grote stronk andijvie in stukjes en was deze. Laat uitlekken.

Snij 2 uien en een teentje knoflook en roerbak die. Voeg een eetlepel sambal toe en een theelepel koriander en een theelepel komijnzaad.
Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en roerbak tot die geslonken  is.
Menig het andijviemengsel met de puree en breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!