zondag 24 augustus 2014

Macaroni ovenschotel met spinazi



`Ovenmacaroni` Dat vind ik altijd klinken als een maaltijd waar je niet zo veel aan hoeft te doen. Ingrediënten in een schaal mikken, oven aan en na 45 minuten kan je eten....zoiets. Aan deze ovenschotel zit wel iets meer werk maar het heeft toch iets makkelijks over zich. lekker opscheppen uit die ene schaal en lui opgekruld op de bank met een vork naar binnen schuiven. We zijn entre nous en het is weekeinde. Dan mag het!

Smakelijk!
(Klik op de foto voor een vergroting)

Roerbakken: 250 gram spekjes, een grote ui, 2 teentjes knoflook. Op het laatste moment ongeveer 10 Roma tomaatjes en de inhoud van een zak verse spinazie toevoegen. Zodra de spinazie is geslonken een klein potje tomaten puree toevoegen, peper en zout en wat Italiaanse kruiden en water tot het een saus vormt.
Doe in een ovenschaal de half gaar gekookte macaroni en de saus en strooi er kaas over.
Garen op 200 graden in ongeveer 20 minuten.

Geen opmerkingen: