vrijdag 28 november 2014

`Crab' salade




Er wordt al weer volop reclame gemaakt door de diverse supermarkten voor hun exquise kerstartikelen. De meeste mensen verzuchten: "Wat moeten we nu weer eten met Kerst?" en toch laat iedereen zich weer gek maken om een zo origineel mogelijk Kerstdiner met diverse gangen op tafel te zetten. Mijn hemel al die lange rijen kort voor de Kerstdagen bij de kassa! Met winkelwagentjes volgeladen alsof na de Kerst de wereld vergaat. Of in elk geval de supermarkt. En dan is 'Black Friday' nog niet eens echt ingeburgerd hier! Alsof er geen crisis is, geen Ebola en geen onrust in de Oekraïne. Nu is het ook niet logisch om hier te stoppen met eten omdat het elders slecht gaat. Dus storten we geld op 555. Wat een hoop geld heeft Nederland weer bij elkaar gekregen! Het is te hopen dat dat goed wordt besteed en zal helpen leed te verzachten.
Natuurlijk draait de wereld door. Wordt het gewoon Kerst en gaan we het gezellig maken met vrienden en familie. Want daar houden we van, van gezelligheid. En gezelligheid en lekker eten gaan hand in hand. Dus daarom, de komende weken lekkere recepten voor gezellige dagen!

Smakelijk!

Meng twee eetlepels mayonaise met 2 eetlepels kwark. Voeg een theelepel honing toe, wat peper en zout, Maak van 200 gram surimi sticks hele kleine stukjes, prak 2 hardgekookte eieren en meng beiden door het mayonaise mengsel. Garneer met bieslook. Voor een pittige variant 2 geperste teentjes knoflook toevoegen.



Geen opmerkingen: