vrijdag 28 november 2014

Lamsbout


Jaren geleden, toen mijn man mijn man nog niet was en ik voor het eerst met hem een lang weekeinde wegging naar zijn geboorte plaats Texel, at ik voor het eerst lam. Want "Texel is een schapen eiland, dus lam moet je een keer eten en bij die en die slager ( zijn naam is me na 15 jaar ontschoten) is het beste lamsvlees te koop." vertelde hij en dus kochten we daar een mooi stuk lam. Op de valreep vragen we hoe dat bewuste stukje bereid moet worden en dat is maar goed ook.We waren in de veronderstelling dat het een braad stuk was maar het was een 'kort-om-en-om-braden-stukje'. Biefstuk van het lam zeg maar. En inderdaad zo lekker! Je eet het niet elke dag, lam. Misschien een leuk idee voorde feestdagen dacht ik. Hierbij een lekker recept voor lamsbout.

Smakelijk!

Snijd de bovenkant van een stuk lamsbout met bot van ongeveer een kilo op verschillende plekken in en stop er knoflook, thym en rozemarijn in.Doe wat klontjes boter op en om de bout en zet die in een oven van 220 graden. Na ongeveer 30 minuten een glas rode wijn over het vlees gieten en de over op 180 graden zetten. Laat het vlees nog ongeveer een uur staan. 
Maak met de jus en wat crème fraîche een saus.

Geen opmerkingen: